Düzenleme Aşaması Yazım Aşaması Bittikten Sonra Üniversitenin İstediği Kılavuza Göre Formatlama Aşaması Olarak Karşımıza Çıkmaktadır.
Düzenleme Nedir?
Üniversitelerde Danışman Hocalar Tarafından Verilen Yazım Çalışmaların İstenen Formata Göre Dizgilenmesi ( Formatlanması). Olarak Adlandırmaktayız
İnsanların Yoğun İş Temposu ve Zaman Konusunda Yaşadıkları Sıkıntılardan Dolayı Bu Süreç Üniversite Öğrencilerini Zora Sokabilmektedir.
Bunun Nedeni İse Üniversite Yazım Kılavuzunda İstenen Birden Fazla Detay Olmasıdır. Kapak Kısmından Kaynakça Kısmına Kadar Bir Çok Araştırmaya Dayalı İşlem Vardır. Bir Tarafını Yaparken Diğer Tarafın Bozulacağı Bir Durumda İnsanları Stres Altında Tutmaktadır.
Her Üniversitede Farklı Bir Kılavuz (Şablon) Olduğundan Dolayı Sabit Bir Ayar Yapılamamaktadır. Bu Noktada Herkesin Yapabileceği Bir İşlem Olarak Değerlendiremeyiz.
1. Yazım Çalışmasının Düzenlemesi Kısmının İlk Aşaması Sayfa Kenar Boşlukları Kontrol Edilmesi, Kapak, Paragraf Kısımlarının Dikkatlice Kontrol Edilmesi Gerekmektedir.
2. Hazırlanan Yazım Çalışmasında Bulunan Tablo ve Şekil Gibi Kısımlara Uygun Bir Şekilde Başlık Verilmesi Gerekmektedir.
3. Kaynakça Bölümü ve Kısaltmalar Bölümünün Alfabe Sırasına Uygun Bir Biçimde Uygulanması Gerekmektedir.
4. Hazırlanan Yazım Çalışması Tamamlandıktan Sonra Çalışma İçerisinde Bulunan Listelerin Oluşturulması Gerekmektedir.
5. Hazırlanan Yazım Çalışması İçin Sayfa Sayılarının Dikkatli Bir Biçimde Verilmesi Gerekmektedir. Burda İlk Baştaki Sayfalar Roma Rakamı Bölüm Sayfalarına İse Kılavuzda İsteneceği Şekilde Numara Verilmesi Gerekir.
6. Yazım Formatlama Aşaması Tamamlandıktan sonra Nokta, Virgül Gibi İşlemlerin Kontrol Aşamaları Yapılarak Çalışma Sonlandırılır.
Burda Anlatmış Olduklarımız Detaylar Farklı Kılavuzlara Göre Değişkenlik Gösterebilmekte Olup Detayları Görüşmek İçin Günün Her Saati ( 7/24 ) Uzman Danışmanlarımızdan Dizgi İşlemi İçin Destek Talebinde Bulunabilirsiniz.